Indiferent de condițiile politice sau sanitare, Parisul este și va continua să fie în topul listelor de dorințe ale călătorilor din întreaga lume. Și nu este de mirare. Este un oraș deosebit! La Paris se găsesc unele dintre cele mai populare atracții și obiective turistice din Europa, dar și locuri necunoscute, pe care le știu doar localnicii. Sunt atât de multe de făcut și de văzut în Paris, încât și dacă ai sta acolo timp de o lună, tot ai fi zgâriat doar suprafața a tot ceea ce are de oferit.
Când ai timp limitat de stat într-un oraș, dorești să te asiguri că vei trăi cele mai frumoase experiențe. Am fost de două ori la Paris, dar mă consider departe de a fi o expertă, așa că în loc să îți ofer perspectiva mea limitată, am vrut să aflu și părerea altora. E greu de ajuns la o concluzie, dar am adunat în acest articol recomandările a 30 de bloggeri de călătorie, cu ceea ce consideră ei că are Parisul mai frumos, astfel încât să ai parte de o vacanță de vis. Ploaie sau soare, zi sau seară, prânz sau mic dejun, abia ajuns sau după mai mult de o săptămână în orașul luminilor, în Paris vei găsi întotdeauna ceva de făcut.
Pont: Pentru a-ți reduce costurile, poți cumpăra Paris pass, care include accesul la 75 de atracții și obiective turistice din Paris.
Sugestii de cazare:
- CMG Batignolles – Place de Clichy I – un apartament frumos, aproape de metrou și cartierul Montmartre
- Amazing Comfy Studio – Canal Saint Martin – un studio comfortabil lângă Canalul Saint Martin, metrou, o mulțime de baruri și restaurante
- Hotel des Belges – un hotel cu prețuri mai mici, dar review-uri acceptabile, în apropiere de Gara de Nord
Iată ce experiențe și obiective turistice din Paris cred cei 30 de bloggeri intervievați că te vor ajuta să ai parte de o excursie memorabilă și autentică!
Top 30 cele mai frumoase atracții și obiective turistice din Paris
Canalul Saint Martin
Canalul Saint Martin se întinde pe 4,5 km și este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Paris, pentru cei care vor să se abată de la calea turistului tipic. Situat într-o zonă pitorească locuită predominant de clasa muncitoare, canalul încântă cu multe ecluze frumoase, poduri pietonale în stil venețian, parcuri verzi luxuriante, piețe încântătoare și locuri minunate în care poți să stai jos și să te bucuri de priveliște și atmosferă. Deloc surprinzător, Canalul Saint Martin a devenit un punct de întâlnire popular atât printre localnici, cât și pentru turiști.
O plimbare în lungul canalului pentru a te bucura de peisajul minunat este unul dintre cele mai relaxante lucruri pe care îl poți face în centrul Parisului. Fă ceea ce fac și localnicii. Ia prânzul la pachet, o sticlă de vin și câteva băuturi răcoritoare și bucură-te de atmosfera unică a Parisului.
CITEȘTE ȘI: Top 15 orașe pentru un weekend romantic în România
Dacă vrei să stai la un picnic seara pe malul canalului, încearcă să ajungi devreme. După-amiaza târziu, locurile cele mai bune sunt deja ocupate. Cea mai frumoasă zonă pentru un picnic este între rue Dieu și rue des Récollets. Aici vei găsi și Hotel du Nord, construit în 1885, care a fost locația filmului Hôtel du Nord de Marcel Carné.
Dacă preferi să iei masa la un restaurant, există multe terase și baruri drăguțe de-a lungul canalului. Nu uita să iei cu tine și camera foto! Canalul Saint Martin este una dintre bijuteriile ascunse ale Parisului și oferă multe oportunități pentru fotografii mai puțin obișnuite în metropola franceză.
Recomandat de Jürgen & Martina – PlacesofJuma
Catacombele din Paris – unul dintre cele mai înfricoșătoare obiective turistice din Paris
Unul dintre cele mai stranii obiective turistice de vizitat din Paris sunt Catacombele. În secolul al XVII-lea, cimitirele din Paris erau arhipline. Oamenii nu mai puteau fi îngropați, deoarece cadavrele ieșeau la suprafața mormintelor umplute până la refuz. Soluția găsită a fost folosirea tunelurilor de sub „Orașul Luminilor” pentru a depozita rămășițele umane.
Astăzi, vizitatorii pot vedea un osuar la douăzeci de metri sub pământ unde își pot croi drum printr-un labirint de tuneluri și cripte în care se odihnesc aproximativ șase milioane de parizieni. Oasele au fost puse aici timp de aproape 30 de ani după închiderea cimitirelor. Poate fi înfricoșător să te plimbi prin catacombe, dar au și o frumusețe ciudată, cu craniile și oasele aranjate într-o manieră aproape artistică.
Așteaptă-te ca vizita să dureze intre o oră și o oră și jumătate, circuitul având în jur de 1,5 km. Încearcă să ajungi la ele dimineața devreme, deoarece la orele de vârf este posibil să trebuiască să aștepți mult pentru a intra. Vino pregătit pentru a merge în subteran, unde temperatura este de aproximativ 14°C. E o idee bună să ai la tine un pulover ușor chiar și vara. Biletele se pot cumpăra online de aici.
Trebuie să cobori 131 de trepte și să urci 112 pentru a vizita cimitirul. Din păcate, Catacombele din Paris nu sunt accesibile celor în scaun cu rotile sau celor cu cărucioare.
Chiar și Orașul Luminilor, cunoscut mai ales pentru romantismul său, ascunde o istorie întunecată și tulburătoare.
Recomandate de Debbie Fettback – WorldAdventurists.com
Sainte-Chapelle
Sainte-Chapelle sau Sfânta Capelă, este o minune arhitecturală în stil gotic situată pe Île de la Cité, de pe râul Sena, în centrul orașului Paris. A fost construită în secolul al XIII-lea și este situată în curtea clădirii Palais de la Cité. Acest palat este acum Palatul de Justiție, dar acolo a locuit cândva familia regală franceză.
Adevăratul motiv pentru a vizita această frumoasă clădire este însă să vezi vitraliile masive din interior. Când oamenii intră, ridică imediat privirea pentru a admira această priveliște cu adevărat incredibilă. Nu poți să nu fii uimit de culorile frumoase și de detaliile rafinate. Asigură-te că o vizitezi într-o zi însorită, când se vede cel mai bine amalgamul de culori. Este cu adevărat uluitor!
Nu departe de Sainte-Chapelle se află Conciergeria. Această parte a complexului palatului este faimoasă ca fiind închisoarea medievală unde Maria Antonieta a fost ținută și judecată în timpul Revoluției Franceze. Poți cumpăra un bilet combinat pentru a vedea ambele locuri cu 18 euro sau unul doar pentru Sainte-Chapelle cu 13 euro. Nu departe de Sainte-Chapelle se află și „noua versiune” a Catedralei Notre Dame, de asemenea un must-see atunci când vizitezi Parisul. Le poți vizita cu ușurință pe toate trei într-o jumătate de zi sau mai puțin.
Este posibil ca Sainte-Chapelle să nu fie la fel de cunoscută ca alte obiective turistice din Paris, dar va fi cu siguranță unul dintre acele locuri pe care le vei ține minte. Ține cont totuși de faptul că este un edificiu religios și că ar trebui să ai umerii și genunchii acoperiți.
Recomandată de Sam – My Flying Leap.
CITEȘTE ȘI: 6 excursii de o zi pornind din Praga, Cehia
Île Saint-Louis
Dacă dorești să experimentezi un loc cu o atmosferă prin excelență pariziană, atunci îndreaptă-te către Île Saint-Louis. Se află în mijlocul Senei, având ambele maluri conectate cu restul Parisului prin cinci poduri. Vederile demne de carte poștală și arhitectura istorică sunt adevăratele atracții aici.
Nu este nimic mai plăcut decât să te plimbi pe străzile liniștite admirând măreția clădirilor bine întreținute din secolul al XVII-lea. Atenție la Hôtel Lambert, Hôtel de Lauzun și Hôtel Le Vau. Acestea sunt cele mai interesante. De asemenea, singura biserică a insulei, Saint-Louis-en-l’Île, a fost proiectată în stil baroc clasic.
Île Saint-Louis este plină de magazine mici de tip boutique și de afaceri de familie – de la brutării la magazine de brânzeturi și ciocolaterii. Dar probabil cel mai faimos și vechi magazin al insulei este gelateria Berthillon. Cumpără un cornet și mergi în pitoreasca Place Louis-Aragon pentru a o savura având în față una dintre cele mai plăcute priveliști din Paris.
Recomandată de Renee – Dream Plan Experience
Place des Vosges
Place des Voges este cunoscută drept „cea mai frumoasă piață din Paris”… și din motive întemeiate. Situată în frumosul cartier Marais (între arondismentele 3 și 4), numele oficial al acestei piețe este „Place Royale”. Este, de asemenea, cea mai veche piață amenajată din Paris.
Ce o face atât de frumoasă? Regularitatea fațadelor, fiecare construită să semene cu următoarea, cu cărămizile lor roșii și acoperișurile înclinate de culoare albastră. A fost printre primele exemple de urbanism european de la începutul secolului al XVII-lea, construită pentru a comemora logodna lui Louise al XIII-lea cu Ana a Austriei. Până la revoluție, acesta a fost locul de întâlnire al nobilimii, deși aceasta nu a locuit niciodată aici.
Astăzi, Place des Vosges găzduiește mici cafenele drăguțe, buticuri și studiouri de artiști. Este unul dintre cele mai frumoase locuri din Paris mai puțin cunoscute de turiști. Plimbă-te pe sub arcade, pe potecile șerpuitoare din grădină sau folosește-o ca punct de plecare pentru a explora istoricul cartier Marais. În apropiere, vei găsi Musée Picasso Paris, Musée Carnavalet (casa lui Victor Hugo) și Rue des Rosiers, centrul comunității evreiești din Paris.
Recomandată de Christina – Explore Now or Never
CITEȘTE ȘI: 17 locuri de explorat în Eger, Ungaria
Muzeul Picassso din Paris
Deși există multe muzee și galerii de artă incredibile împrăștiate în jurul Parisului, de la Luvru la Muzeul d’Orsay, un muzeu de artă deosebit, dar adesea trecut cu vederea este Muzeul Picasso din Paris.
Situat în Hôtel Salé din cartierul Marais din Paris, Musée Picasso este, deloc surprinzător, dedicat lui Pablo Picasso. Deținând peste 5000 de piese din opera sa, cu o gamă largă de exponate, inclusiv picturi, sculpturi, desene, ceramică, imprimeuri, gravuri și schițe, Muzeul Picasso este o vizită esențială pentru orice admirator al operei lui Picasso. În interior poți vedea inclusiv o arhivă fotografică, lucrări personale, corespondență și manuscrise. Muzeul conturează procesul creativ și caracterul lui Picasso, care este considerat cu totul fascinant.
Dar, chiar dacă nu ești un mare fan al stilului ciudat și excentric al lui Picasso, muzeul este totuși o oprire cel puțin interesantă în cadrul itinerariul tău prin Paris. Musée Picasso prezintă și lucrările altor artiști de seamă! În concluzie, Muzeul Picasso este un obiectiv turistic care nu ar trebui ratat în timpul unei vizite în Paris.
Recomandat de Mia – Walk a While with Me
Rue Cremieux
Una dintre cele mai deosebite atracții turistice pe care le poți vizita în Paris este colorata stradă Rue Cremieux! Această alee rezidențială este închisă circulației și se permite doar circulația pietonală. Situată în arondismentul 12, straduța a devenit foarte populară pe rețelele sociale, atrăgând tot mai mulți vizitatori. Nu costă nimic să o vizitezi, fiind doar o uliță pietonală.
Frumoasa stradă este de neratat primăvara, când localnicii o umplu cu ghivece de flori. Te va ține ocupat ore întregi, pur și simplu pentru că îți va fi greu să te oprești din fotografiat și să o lași în urmă .
Un lucru de care să ții cont: oamenii locuiesc în aceste case și respectarea acestora și a intimității lor este foarte importantă. Dacă cineva îți cere să pleci, să păstrezi liniștea sau să nu fotografiezi, ar trebui să o faci. Nerespectarea acestui lucru poate fi cauza unei dispute între proprietarii caselor și viitorii potențial vizitatori.
Recomandată de Nicole Sunderland – Bucket List Lists
Disneyland Paris – unul dintre cele mai distractive obiective turistice de lângă Paris
Disneyland Paris este singurul parc Disney din Europa. Are o atmosferă unică și este similar, dar și diferit de alte parcuri Disney din întreaga lume.
Există de fapt două parcuri la Disneyland Paris: parcul tradițional al castelului (Disneyland Paris) și un parc mai nou, care oferă în principal atracții Pixar și atracții mai palpitante (Walt Disney Studios).
Disneyland Paris este situat chiar lângă Paris și poți ajunge cu ușurință cu metroul, luând linia RER A până la capăt și coborând la Marne-la-Vallée-Chessy. Intrarea în Disneyland Paris este chiar în fața stației de metrou!
Biletele pentru cele două parcuri pentru o întreagă zi pornesc de la 74 EUR și se pot cumpăra online. Cele două parcuri sunt la doar câteva sute de metri unul de celălalt, așa că le poți vizita cu ușurință pe ambele într-o singură zi.
Pentru a profita la maxim de ziua de distracție la Disneyland Paris, ar trebui să ajungi în parc imediat ce se deschide. De multe ori ești lăsat să intri în parc cu aproximativ 30 de minute înainte ca acesta să se deschidă oficial. Profită de ocazie pentru a întâlni câteva personaje îndrăgite din copilărie și apoi îndreaptă-te spre zone pe care dororești să o vizitezi prima. Astfel te vei putea da în câteva caruseluri cu un timp de așteptare redus sau chiar inexistent!
Recomandat de Erica Riley – Travels with Erica
CITEȘTE ȘI: În vizită la piețele de Crăciun din Budapesta din 2021
Arcul de Triumf – unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Paris
Situat în capătul celebrului Champs-Élysées, este una dintre cele mai emblematice obiective turistice din Paris. Arcul de Triumf îi onorează pe soldații care au luptat și au murit pentru Franța în războaiele revoluționare franceze și napoleoniene. Victoriile și generalii francezi sunt înscrise pe Arcul de Triumf, cu Mormântul Soldatului Necunoscut din Primul Război Mondial, aflat sub bolta acestuia.
Arcul de Triumf este situat în mijlocul unui sens giratoriu cu trafic intens și nu există pasarele deasupra solului. Dacă nu ești cu mașina, asigură-te că utilizezi unul dintre cele două pasaje subterane situate pe Champs-Élysées și Avenue de la Grande Armée.
Costa 13 € să urci în varf și cu siguranță merită prețul. În timp ce te pregătești pentru vizită, reține că sunt 280 de trepte până în vârful Arcului de Triumf, dar există și un lift disponibil.
Odată ce ajungi pe platforma de sus, vei avea parte de cele mai frumoase imagini panoramice din tot Parisul! Privind în în josul bulevardului Champs-Élysées, către Luvru, priveliștea este cu adevărat uluitoare. Nu ești prea sus, așa că totul se vede perfect. Stai chiar deasupra tuturor clădirilor. Dar cea mai bună parte este priveliștea către Turnul Eiffel! Încearcă să îți planifici vizita într-o zi senină, astfel încât să poți vedea majoritatea obiectivelor turistice importante din Paris.
Recomandat de Sam – S & A Getaway
Turnul Eiffel – unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Paris
Turnul Eiffel este pur și simplu cel mai cunoscut obiectiv turistic din Paris.
Construit pentru a sărbători centenarul Revoluției Franceze și al Expoziției Mondiale, turnul a fost proiectat de Maurice Koechlin și Emile Nouguier, dar numit după Gustave Eiffel, omul care a investit cel mai mult în construcția lui.
Pe vremea când a fost inaugurat, era considerat ca monstruos, până în punctul în care a fost lansată o petiție prin care se cerea să fie dat jos – dar cu timpul a devenit atât de popular încât această idee a fost respinsă.
Turnul a rămas cea mai înaltă clădire din lume până în 1930, când a fost inaugurată clădirea Chrysler la New York.
Priveliștile asupra orașului din turn sunt pur și simplu impresionante – mai ales cele de la nivelul al doilea, dar dacă ești curios să vezi apartamentul secret al lui Gustave Eiffel ar trebui să mergi până la nivelul superior.
Cumpărarea biletelor în avans este necesară pentru a-l vizita – există întotdeauna o linie lungă la ghișeu, și încă o linie pentru lift.
Pentru cele mai bune vederi asupra Turnului Eiffel, poate vrei să urci însă pe Turnul Montparnasse. Un alt loc excelent pentru a admira turnul este Trocadero Center, care se află chiar peste râul Sena. Dacă reușești să mergeți acolo foarte devreme dimineața, înainte de răsăritul soarelui, vei avea un loc ideal pentru fotografii perfecte.
Recomandat de Claudia Tavani – My Adventures Across The World
Cimitirul Père Lachaise
Cimitirul Père Lachaise este probabil una dintre atracțiile de top din Paris și oarecum mai puțin comună, deoarece nu este la fel de vizitat ca Turnul Eiffel, Muzeul Luvru sau Catedrala Notre Dame. Aproape o locație secretă, unde vei întâlni mai ales călători francezi. Puținii vizitatori internaționali vin să admire mormintele unor oameni celebri îngropați acolo de-a lungul secolelor.
Într-adevăr, printre celebrități se numără autori precum Oscar Wilde, cântăreți precum Jim Morrison și Edith Piaf și președintele francez Felix Faure, Lacoste sau Constantin Brâncuși, marele nostru sculptor care a locuit o mare parte din viață în Paris. Pentru a-ți găsi artistul preferat, asigură-te că îți planificați vizita din timp, căutând numele și numerele mormintelor înainte de a merge în cimitir.
Chiar dacă nu cauți morminte specifice, plimbarea prin cimitir este ca și cum te-ai plimba printr-un muzeu. Majoritatea monumentelor funerare prezintă o arhitectură deosebită, unele ajungând să fie de mărimea unor mici case, altele având statui.
Parcul funerar este vast și poți petrece ore întregi rătăcind printre alei. Situat în arondismentul 20, Père Lachaise este ușor accesibil cu metroul. Ceea ce face o vizită la Père Lachaise și mai valoroasă este faptul că nu există nicio taxă de intrare. Deci, dacă călătorești cu un buget redus, Père Lachaise este printre cele mai bune lucruri gratuite de făcut în Paris.
Recomandat de Patricia Pagenel – Ze Wandering Frogs
CITEȘTE ȘI: Obiective turistice de vizitat în două zile în Atena
Cité Florale – unul dintre cele mai ascunse obiective turistice din Paris
Perfect ascuns între Cité Universitaire de Paris și cartierul Buttes-aux-Cailles, la Cité Florale este un cartier mic, plin de culoare și flori din districtul 13. Cartierul acoperă doar șase străduțe pietruite, toate numite după un alt tip de floare: Iris, Orchidées, Liserons, Glycines, Volubilis și Mimosas. Toate căsuțele aflate pe aceste 6 străzi sunt acoperite de viță de vie și au balcoanele pline de flori.
Acest sat din inima Parisului a fost construit în 1928 pe o pajiște care era inundată în mod regulat de râul Bièvre din apropiere. Cu acest tip de sol, parizienii nu au putut construi clădirile tipice din perioada haussmaniană. De aceea au fost construite aceste case mici colorate.
Turul cartierului Cité Florale nu durează foarte mult. Poți planifica aproximativ 15-30 de minute, în funcție de câte fotografii faci. Dar merită ocolul. Te vei bucura de o atmosferă liniștită atunci când explorezi Cite Florale, ce te va face să uiți de nebunia și zgomotul din Orașul Luminilor. După vizită, te poți îndrepta către Parc Montsouris. De asemenea, poți explora frumosul micro-arondisment Buttes-aux-Cailles. Asigură-te că încerci una dintre mâncărurile de proveniență bască de la Chez Gladines (30 Rue des Cinq Diamants).
Pentru a ajunge la Cité Florale, urmează strada Brillat-Savarin din Rungis Place, apoi virează la dreapta pentru a începe vizita de pe Rue des Orchidées. Cele mai apropiate stații de metrou sunt Maison Blanche și Cité Universitaire.
Recomandat de Emilie – Love Life Abroad
Muzeul Luvru
Luvru este o atracție emblematică și merită aruncată o privire chiar dacă stai și doar două zile în Paris. Este cel mai mare muzeu de artă din lume, cu 400.000 de exponate. Luvru este situat în Rue de Rivoli, pe malul drept al Senei. Muzeul este imens, cu o suprafață de 60.500 de metri pătrați. Din păcate, semnalizarea este slabă, așa că este greu de găsit un anumit exponat. Merită să faci rost de o hartă a acestora și să îți planifici traseul! Luvru poate fi incredibil de aglomerat, așa că încearcă să ajungi acolo când se deschide. Cumpără-ți biletul de intrare în avans online – va trebui totuși să stai la coadă la intrare, dar la una mult mai scurtă!
Luvru a fost construit ca fortăreață în secolul al XII-lea, iar în secolul al XVI-lea – al XVII-lea, a devenit palat regal. Când Ludovic al XVI-lea și-a mutat curtea la Versailles, acesta a fost transformat într-un muzeu. În anii 1980, a fost complet renovat și a fost construită o piramidă uriașă de sticlă la intrarea din față. Arta expusă variază de la greacă veche și egipteană până la impresionistă din secolul al XIX-lea. Cea mai faimoasă pictură din interior este Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci. Iar cea mai cunoscută sculptură este Venus din Milo. Aici se vor îngrămădi cei mai mulți turiști.
Muzeul este deschis șapte zile pe săptămână între orele 09.00-18.00. Intrarea costă 15,00 euro. Pentru că Luvru este întotdeauna extrem de aglomerat, ferește-te de hoți de buzunare.
Recomandat de Chrysoula – Two Days in a City
Trocadéro
Numele complet al acestui loc este Place du Trocadéro et du 11 Novembre și este o zonă din arondismentul 16 al Parisului. Este situat pe malul Senei, vizavi de Turnul Eiffel. Dealul Chaillot a fost redenumit Trocadero după ce un faimos fort din Spania cu același nume a fost capturat de francezi în 1823. Metroul cu același nume este cea mai bună modalitate de a accesa această locație.
Vârful dealului este înconjurat de un sens giratoriu. Cimitirul Passy este pe partea de nord-vest. La sud, se află Palais de Chaillot, care a fost construit pentru Târgul Mondial – Expoziția Internațională din 1937. Din partea dintre cele două aripi ale palatului, vei avea o frumoasă priveliște asupra Turnului Eiffel.
Inclusiv Hitler a vizitat acest loc în 1940. După al Doilea Război Mondial, Truman a ținut discursul de victorie în acest loc. Aici a fost semnat proiectul Națiunilor Unite privind drepturile omului. Poți coborî dealul pe scările către Grădinile Trocadero. În mijloc, se află o fântână lungă de 125 de metri. În partea de nord-est a parcului se află Acvariul. Este urmat de bulevardul ONU și de podul Pont d’Iéna care duce la Turnul Eiffel.
Recomandat de Džangir – Dr Jam Travels.
Panteonul
Panteonul este unul dintre obiectivele turistice din Paris vizitate pentru arhitectura sa și reprezentarea simbolică a culturii franceze. În această clădire impunătoare își dorm somnul de veci diverși francezi de excepție, care și-au sacrificat viața pentru țară sau au contribuit la recunoașterea republicii într-un mod aparte. Unele dintre aceste persoane notabile sunt Victor Hugo, Maria Curie și Jean Moulin, pentru a numi câteva.
Când vei face un tur prin clădire, vei fi cu siguranță impresionat de influențele sale neoclasice, care prezintă decorațiuni gotice, coloane dramatice și spații largi. Fațada este, de asemenea, o minune de privit, care amintește de Panteonul aflat la Roma.
Nu în ultimul rând, cel mai bun lucru de făcut în Panteon este să te bucuri de priveliștile oferite. Deși este nevoie să urci la pas pentru a ajunge în vârful acestui reper, experiența merită, deoarece de acolo vei putea admira cele mai frumoase zone din întregul Paris. Este recomandat să vizitezi local la apus pentru a obține cele mai bune fotografii. Taxele de intrare variază între 9 și 11 euro pentru adulți.
Recomandat de Antoine și Marielle – Offbeat Escapades
CITEȘTE ȘI: Top 21 de orașe europene de vizitat primăvara
Grădinile Luxembourg
Minunatele Grădini Luxemburg se întind între Cartierul Latin și Saint-Germain-des-Prés. Ele înfrumusețează și înverzesc centrul Parisului. Grădinile în stil francez și englezesc, create de regina Marie de Medici în 1612, acoperă suprafața parcului. Iar piesa centrală a Grădinilor Luxemburgului este un palat impunător care găzduiește acum Senatul francez.
Localnicii vin aici pentru a se plimba pe aleile umbrite, pentru a se relaxa lângă iaz, pentru a face jogging, cu rolele sau, pur și simplu, să se bucure de aer liber. Acesta este un loc grozav pentru a simți stilul parizian.
Peste 100 de sculpturi decorează parcul. Vei găsi chiar și o replică la scară mică a Statuii Libertății americane. Și nu uita să zăbovești la celebra fântână Medici.
Una dintre cele mai încântătoare zone ale Grădinii Luxemburg este iazul mare din fața palatului. Aici, copiii pot naviga cu bărci colorate de jucărie din lemn. În weekend, familiile închiriază bărci și le împing cu ajutorul unor stâlpi lungi pe lac. Tinerii aleargă în jurul lacului urmărind bărcile și râzând. Este pur și simplu fermecător.
În această oază din Paris puteți găsi o livadă de meri, o grădină de trandafiri, peluze mari, o pădure geometrică și orhidee. Joacă șah, bridge sau tenis. Apoi comandă un prânz la pachet de la mica cafenea și găsește un loc plăcut în care să stai și să iei parte la viața veselă pariziană.
Recomandat de Sharon Odegaard – Exploring Our World
AU P’TIT GREC – Cele mai bune clătite din Paris
Cine nu a auzit de celebrele clătite pariziene? Și cine nu le are în fruntea listei de dorințe? Iată locul perfect pentru tine, în caz că ești unul dintre ei. Se numește AU P’TIT GREC și este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Paris.
Da, știu că are cuvântul „grec” în el, dar aceste crepe sunt la fel de franceze ca Turnul Eiffel. Experimentarea mâncării într-un oraș este o necesitate la fel de mare ca și vizitarea unui loc turistic faimos, iar în Paris, asta înseamnă că și clătitele sunt la fel de importante ca faimosul turn!
AU P’TIT GREC este situat la 68 Rue Mouffetard 75005, puțin mai departe de centrul orașului, dar acest lucru îl face și mai bun. Nu vei avea de-a face cu toată aglomerația din renumitele puncte turistice și vei primi clătite care te vor face să salivezi pe loc.
Au tot felul de crepes. De la cele dulci cu Nutella, fructe, ciocolată și nu numai, la cele sărate cu ouă, cârnați, brânză, ciuperci și multe alte ingrediente. Prețurile lor variază de la 2,50 la 8 euro, așa că au grijă să acopere tot felul de bugete și gusturi!
Recomandat de Nathalie Bolet – Boletworldwide
Palais Garnier
Palais Garnier, luxoasa operă din Paris din arondismentul 9, este o capodopera arhitecturală și artistică și a fost cel mai mare teatru din lume când a fost finalizat inițial, în 1875, de către împăratul Napoleon al III-lea.
Întruchiparea perfectă a opulenței celui de-al doilea Imperiu, vizitatorii pot analiza scara mare a clădirii, pereții încărcați cu aur și decorul grandios, inclusiv busturile numelor celebre ale lumii operei și creaturi mitologice. Designul exagerat se împerechează bine cu costumele de teatru bogat ornamentate ale operei, muzica extravagantă și ego-urile celebre supradimensionate ale celor mai renumiți cântăreți, ale căror voci împodobesc aceste săli.
Deși cel mai bun mod de a vizita teatrul este să vezi un spectacol de balet sau de dans aici, poți, alternativ, să vizitezi clădirea de unul singur (14 EUR pentru un bilet pentru adulți) sau într-un tur ghidat. Asigură-te că privești în sus, către fresca colorată pictată de Marc Chagal pe tavanul teatrului principal, care contrastează puternic cu restul tonurilor mai tradiționale, de auriu și roșu, ale încăperii.
Dacă ești un fan al poveștilor cu fantome, poate merită să vizitezi teatrul noaptea – a fost baza romanului îndrăgit al lui Gaston Leroux „Fantoma Operei”. Poți vizita boxa #5 în timpul vizitei la teatru (dacă îndrăznești). Rămâne goală în timpul fiecărui spectacol pentru uzul personal al Fantomei!
Recomandat de Jess și Justin – Uprooted Traveler
Parcul André Citroën – Plimbare cu balonul cu aer cald
Când călătoresc, prefer să rătăcesc în afara drumurilor ultrabătute și să caut locuri mai puțin turistice. Așa am ajuns atât la o piramidă egipteană antică din Roma, cât și la un loc de săpături arheologice puțin cunoscut sub Vatican. Dar este și modul în care am descoperit că Turnul Eiffel s-ar putea să nu ofere de fapt cea mai bună vedere asupra Parisului.
Cum o poți obține? Balonul de la Paris Generali din Parcul André Citroën. Pentru doar 14 EUR (7 pentru copii) poți face o plimbare până la 150 de metri cu acest balon cu aer cald (legat).
Când îți planifici vizita, nu fă ca mine și așteaptă până la sfârșitul zilei pentru a ajunge în parc. Am vrut să-mi sincronizez călătoria cu apusul (ceea ce și recomand, apropo!), dar mi-aș fi dorit să fi venit cu câteva ore mai devreme, să mă relaxez și să explorez parcul.
Acest spațiu verde inovator a fost construit în anii 1990, pe locul fostei fabrici de automobile Citroën și oferă grădini frumos amenajate, zone de joacă pentru copii de toate vârstele (unele concepute special pentru adolescenți!), trasee împădurite, zone de picnic, o seră modernă și multe altele. Deci, dacă ești în căutarea locului perfect pentru a te relaxa și a scăpa de străzile pline de turiști, împachetează un picnic, ia o carte și mergi în Parcul André Citroën.
Notă: Asigură-te că verifici site-ul web înainte, deoarece vremea și vânturile hotărăsc dacă balonul zboară sau nu în fiecare zi.
Recomandat de Catherine – Her Bags Were Packed
CITEȘTE ȘI: Sighișoara – obiective turistice, istorie și legende
Grădinile Tuilleries
Situate în apropiere de Luvru, în centrul Parisului, grădinile Tuileries sunt unul dintre cele mai frumoase parcuri din oraș. Cunoscute mai ales datorită iazurilor circulare grandioase și scaunelor verzi emblematice în care să te așezi lângă iazuri, sunt un loc de întâlnire popular pentru localnici și vizitatori.
Datând din secolul al XVI-lea, grădinile au fost reamenajate în stilul lor actual de către grădinarul regelui Ludovic al XIV-lea, André Le Nôtre, în secolul al XVII-lea. În grădini, veți găsi Musée de l’Orangerie, care găzduiește o gamă incredibilă de lucrări de la artiști renumiți, atât din trecut, cât și din prezent. Intrarea costă 12,50 EUR, dar merită din plin.
Există, de asemenea, mai multe restaurante în grădini de unde puteți lua orice, de la o cafea obișnuită, la un prânz în aer liber sau o cină elegantă. Și dacă vizitezi Parisul cu copii, aceștia vor adora plimbările la târg și atmosfera convivială care înconjoară grădinile în lunile mai calde.
Există tururi disponibile, dar, din păcate, acestea sunt oferite doar în limba franceză. Așa că, dacă cunoștințele tale de franceză sunt la nivelul zero, cel mai bine ar fi să te bucuri de grădini pe îndelete și să le descoperi singur secretele.
Recomandate de Nadine – Le Long Weekend
Champs-Élysées
Emblematicul Champs-Élysées, situat în arondismentul 8, este o priveliște obligatorie în orice vizită a orașului. Denumit oficial Avenue des Champs-Élysées, acest bulevard se întinde pe 1,2 mile (1,9 km) care leagă Arcul de Triumf de Place de la Concorde.
Este considerat una dintre cele mai faimoase străzi comerciale din lume și cuprinde o varietate de magazine pentru fiecare buget. Pe lângă cumpărături, există o mulțime de lucruri de făcut aici, inclusiv să iei masa în oraș și să vizionezi un spectacol la Lido’s. Pe lângă statura sa plină de farmec, bulevardul are, de asemenea, un trecut bogat care merge înapoi până în anii 1600.
Numele se traduce prin „Câmpurile Elizei”, care provine din mitologia greacă, ca referință la un loc de odihnă pentru zei și eroi. O plimbare de-a lungul bulevardului este foarte recomandată și ar dura aproximativ 45 de minute pentru a parcurge toată lungimea sa într-un ritm relaxat.
Cel mai bun moment pentru a-l vizita este în timpul sezonului festiv, când strada este complet iluminată și împodobită cu brazi de Crăciun, lumini și decorațiuni. Zona se bucură, de asemenea, de o poziție excelentă, având vederi superlative la Turnul Eiffel din multe puncte de-a lungul străzii, dar în special din vârful falnicului Arc de Triumf.
Recomandat de Rai – A Rai of Light
Musée d’Orsay
Înființat într-o gară renovată, Musée d’Orsay este unul dintre cele mai populare muzee și obiective turistice din Paris. Este casa unora dintre cei mai cunoscuți artiști impresioniști, precum Monet și Van Gogh, care ar trebui să fie primul lucru pe care îl vizitezi când ajungi la muzeu, înainte de a începe aglomerația.
Picturile impresioniste sunt situate în principal la etajul 5, unde poți privi și din vechiul turn cu ceas pentru a vedea o priveliște frumoasă cu râul Sena și Grădinile Tuileries, având Sacré Coeur în fundalul îndepărtat.
Mai multe picturi impresioniste pot fi găsite la etajul 2, dar nu poți rata replicile la scară mică ale Operei Garnier din Palau! Situată de cealaltă parte a etajului 2, această expoziție oferă imagini desenate manual ale clădirilor istorice din jurul Parisului și al altor orașe europene importante.
Pentru a sări peste cozile lungi, încearcă să ajungi înainte de deschiderea muzeului la 9:30, astfel încât să te poți bucura de artă și să faci fotografii fără a concura cu prea mulți alți vizitatori. Muzeul este situat peste râu față de Luvru, așa că îți poți împărți ziua între cele două muzee, dacă dorești. Costul de intrare este de 16 EUR, dar este gratuit în prima duminică a lunii și pentru studenții care studiază în UE (trebuie să ai un carnet de student vizat la zi), cu alte excepții enumerate aici.
Recomandat de Blair – Expedition Introvert
Notre-Dame de Paris
Notre-Dame este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din orașul Paris. Este o biserică frumoasă care chiar merită vizitată. Clădirea se află pe Île de la Cité, lângă alte atracții din Paris, cum ar fi Luvru. O plimbare aici este una dintre cele mai populare activități pe care le poți face în timp ce vizitezi capitala Franței.
Construcția catedralei Notre-Dame a început în 1163 și clădirea a fost gata în anul 1345. Deci, este o biserică foarte veche. A fost o clădire foarte importantă de-a lungul istoriei Parisului și a jucat un rol în multe fragmente ale istoriei orașului. De exemplu, aici au avut loc înmormântările multor președinți francezi. Este, de asemenea, o clădire superbă.
Biserica este realizată în stilul arhitectural gotic francez. În plus, în interior se află o orgă istorică și clopotele. În anul 2019, a avut loc un incendiu mare, care a distrus acoperișul și o parte din Notre-Dame. De atunci, la Notre-Dame au loc tot felul de renovări. Din fericire, structura clădirii nu a fost deteriorată, așa că încă se poate vedea fațada caracteristică a catedralei Notre-Dame.
Există o mulțime de motive pentru a vizita orașul Paris, iar obiectivele sale turistice, inclusiv Notre-Dame, sunt cu siguranță unul dintre ele!
Recomandare de Dymphe – DymAbroad
Grande Mosquée de Paris
La Grande Mosquée de Paris (Marea Moschee a Parisului) este cea mai mare moschee din Franța și a treia din Europa. O vei găsi în fermecătorul Cartier Latin din arondismentul 5. A fost construită între 1922 și 1926 și a fost inspirată de moscheile din Maroc și Tunisia, precum și de Alhambra din Granada, Spania. Deși este un loc de rugăciune, se poate vizita.
Există multe locații interesante de vizitat în Marea Moschee. În primul rând, poți admira minaretul de 33 de metri înălțime. Apoi ar trebui să te plimbi în jurul curții pe sub arcadele frumos sculptate. Poți arunca o privire în camera de rugăciune la frumoasele sale decorațiuni. De asemenea, nu rata biblioteca. Grădina este un alt punct de atracție al Marii Moschei din Paris! Are plante și copaci, plăci decorative frumoase pe alei și pe pereți și câteva fântâni spectaculoase.
Înainte de a pleca, ar trebui să savurezi un ceai tradițional de mentă cu lokum sau alte produse de patiserie la ceainărie.
Poți vizita moscheea în fiecare zi a anului, cu excepția zilei de vineri, iar intrarea este de 3 EUR. Este deschisă de la 9:00 la 18:00. Cel mai bun moment al anului pentru a-o vizita este primăvara, când grădina este acoperită cu flori!
La Grande Mosquée de Paris este situată lângă frumoasa grădină Jardin des Plantes și muzeul Institutului du Monde Arabe.
Recomandată de Ophelie – Limitless Secrets
Sacré Coeur, Paris – unul dintre cele mai iubite obiective turistice din Paris
Sacré Coeur este unul dintre monumentele emblematice și o atracție turistică de top din Paris. Cunoscută și sub numele de Bazilica Inimii Sacre a Parisului, Sacré Coeur se află pe vârful dealului Montmarte. Sacré Coeur, situat la 213 de picioare deasupra nivelului mării, este al doilea cel mai înalt punct al Parisului, după Turnul Eiffel.
Sacré Coeur este o biserică destul de nouă. Construcția Bazilicii a început în 1875 de către Paul Abadie și a fost finalizată în 1914. Deși a fost sfințită abia în 1919, din cauza Primului Război Mondial. Biserica a fost construită în stil romano-bizantin, o combinație destul de neobișnuită în arhitectură.
Cu toate acestea, dealul a fost un loc sacru pentru păgâni cu secole înainte. Vârful dealului a fost folosit pentru ritualuri păgâne și se crede că au existat temple dedicate lui Marte și Mercur chiar în locul în care se află astăzi bazilica.
Albul cretos al monumentului este intact, chiar și după mulți ani. Pietrele folosite în construcție provin de la Château-Landon și se știe că au un conținut ridicat de calcit în ele. De fiecare dată când plouă, calcitul se scurge din piatră, făcând astfel monumentul să-și păstreze culoarea alb-cretă.
Urcă cele 200 de trepte ciudate în spirală pentru a ajunge în vârful domului și fii uimit de una dintre cele mai bune vederi panoramice ale Parisului. Intrarea în Bazilica este gratuită, dar există o taxă pentru a vedea cripta și pentru a urca în turn.
Recomandată de Anuradha – Country Hopping Couple
Palatul Versailles – unul dintre cele mai apreciate obiective turistice de lângă Paris
Palatul Versailles este unul dintre cele mai plăcute obiective turistice de vizitat în timpul excursiei tale la Paris. Este situat în orașul Versailles, la 17 km sud-vest de Paris și este una dintre cele mai populare excursii de o zi din Capitala Franței.
Versailles a fost casa ultimilor trei regi și familiile lor înainte de Revoluția Franceză: Ludovic al XIV-lea, Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea. Este un palat cu două etaje construit în stil baroc francez de cei mai buni arhitecți ai timpului lor, iar camerele și holurile din interior sunt decorate magnific. Printre acestea se remarcă Sala Oglinzilor, o sală lungă decorată cu oglinzi și candelabre impresionante folosite pentru cele mai extravagante baluri. Grădini frumoase în stil francez înconjoară palatul pe trei laturi și există, de asemenea, o pădure frumoasă, un mare canal folosit de rege pentru luptele navale și fântâni arteziene.
Biletul de intrare la palat costă în jur de 18€ și este posibil să-l combini cu Trianon și spectacolele din grădini, când au loc. De asemenea, este posibil să adăugi un ghid audio sau să vizitezi palatul într-un tur ghidat.
Cel mai bun moment pentru a vizita Versailles este primăvara, când paturile de flori și copacii sunt în plină floare, iar fântânile prind viață. Vara este și ea un anotimp bun, dar palatul și grădinile sunt mai aglomerate.
Recomandat de Elisa – World in Paris
Un spa turcesc
Hammam-urile, sau spa-urile turcești, sunt o modalitate unică de a experimenta cultura răsfățului și o modalitate perfectă de a-ți învinge jetlag-ul din prima zi în Paris. Deși există multe de făcut în Paris, pentru toate bugetele, această experiență este deosebită, atunci când vizitezi orașul iubirii.
Mulți parizieni își vor petrece o zi întreagă relaxându-se la hamamul pe care l-au ales. De la saună și masaj până la celebrul savon noir (săpun negru) și gommage (proces de exfoliere intensă), sunt multe de făcut. Combinația tipică va fi o baie de aburi, saună, o baie rece în piscină, relaxare pe placa încălzită și apoi un gommage intens, urmat de o scurtă odihnă în salon cu ceai de mentă și apoi un masaj cu ulei de migdale. Întreaga experiență este relaxantă și va fi leacul perfect după o călătorie lungă.
Majoritatea spaurilor vor fi pentru un singur sex, cu zile alternative pentru bărbați și femei. Așa că asigură-te că verifici programul din timp. Hammam Medina Center, situat în arondismentul 19, oferă sâmbătă vizite mixte de grup, cu costume de baie obligatorii.
Pentru o experiență mai intimă și mai luxoasă, vizitează Aux Bains Montorgueil, destinat exclusiv femeilor, situat în arondismentul 2 și despre care se zvonește că a fost secretul cel mai bine păstrat al regalității marocane ani de zile.
Recomandat de Michele – Adventures Abound
Străduțele din Montmartre
Cartierul Montmartre este unul dintre cele mai pitorești și populare obiective turistice de vizitat din Paris, cu uimitorul Sacre Coeur și punctul de belvedere către restul Parisului.
Rătăcind pe străzile din Montmarte și în satul de artiști de la Place du Tertre vei vedea magazine-butic, cafenele, expoziții ale unor artiști contemporani și desene improvizate realizate pentru vizitatorii care doresc o caricatură amuzantă.
Dar unul dintre cele mai bine păstrate secrete sunt străzile din spate către La Pigall. Aici vei găsi unele dintre cele mai liniștite și fermecătoare magazine de tip boutique, magazine artizanale, creperii și opere de artă unice, pe care majoritatea turiștilor nu au ocazia să le exploreze.
Vei putea aprecia cu adevărat proprietarii de magazine liniștiți, drăguți și chiar prietenoși din zonă, cărora le place să se implice și să împărtășească povești despre micul lor cartier din aglomeratul Montmartre. Când ai ocazia, explorează această zonă!
Recomandare de Noel Morata – Travel and travel photography
Tour Montparnasse – un turn cu vedere la cele mai frumoase obiective turistice din Paris
Tour Montparnasse este o altă clădire înaltă din Paris. De la 210 de metri înălțime, poți privi drept spre Champ de Mars și Turnul Eiffel. Turnul oferă o platformă de vizualizare de 360 de grade care vă oferă cele mai bune priveliști ale turnului Eiffel.
În timp ce cozile la Turnul Eiffel pot fi lungi și așteptarea poate fi chinuitoare, Tour Montparnasse este exact opusul. Vei fi transportat până la o platformă de vizionare cu două etaje. Primul etaj este o zonă închisă, cu cafenea și panouri informative care indică alte obiective turistice din Parisul și îți oferă informații despre aceste locuri. Etajul al doilea este o zonă în aer liber închisă cu panouri de sticlă.
Priveliștea este pur și simplu uluitoare, cuprinzând obiective turistice cum ar fi Catedrala Sacre Coeur, La Defense și Turnul Eiffel, menționat anterior. Platforma de vizionare Tour Montparnasse este o oprire obligatorie atunci când vizitezi Parisul.
Turnul este ușor accesibil cu transportul public, gara Montparnasse aflându-se la doar câțiva metri. Îți recomandăm să îți rezervi biletele online pentru o intrare mai rapidă.
Recomandat de Mark – Wyld Family Travel
Acestea au fost recomandările primite. Desigur, sunt multe alte locuri și obiective turistice din Paris care ar putea fi menționate aici, de la poduri vechi până la un spectacol la celebrul Moulin Rouge. Această listă nu este exhaustivă, dar îți oferă opțiuni și idei despre cum să îți petreceți timpul în acest oraș romantic. Dacă locul tău preferat nu a fost menționat, nu te supăra! Menționează-l în comentarii, pentru ca alții să-l poată adauga pe lista lor de obiective turistice de vizitat din Paris!
Travel With A Spin contains affiliate links. If you make a purchase through these links, I will earn a commission at no extra cost to you. Thanks for reading!